Caseta informativa

Bioproduse Inovative Pentru Protecția Fructelor La Depozitare


Scopul proiectului este functionalizarea unei retele de cooperare in domeniul depozitarii fructelor si implementarea, in comun, a unui proiect de cercetare-inovare pentru obtinerea de bioproduse care sa contribuie la pastrarea calitatii fructelor in perioada de depozitare.

Obiectivul general al proiectului este functionalizarea unei retele de cooperare in domeniul depozitarii fructelor pentru crearea de lanturi valorice prin inființarea unui grup operațional în domeniul pomiculturii si implementarea, in comun, a unui proiect de cercetare-inovare pentru obtinerea de bioproduse pentru protectia fructelor.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
OS1. Inființarea și funcționalizarea grupului operațional în domeniul pomiculturii cu scopul obtinerii de bioproduse care sa contribuie la pastrarea calitatii fructelor in perioada de depozitare.
OS2. Elaborarea, demonstrarea si transferarea tehnologiei inovative de obtinere a bioproduselor si a metodologiei de aplicare a acestora.
OS3. Diseminarea si promovarea rezultatelor proiectului in cadrul grupului operational si in afara acestuia.
Nr. Crt. Rezultate
1 Grup operațional în domeniul pomiculturii functionalizat cu scopul obtinerii de bioproduse care sa contribuie la pastrarea calitatii fructelor in perioada de depozitare
2 Formule de bioproduse
3 Tehnologii inovative de obtinere a bioproduselor
4 Metodologii de aplicare a bioproduselor
5 Evenimente de diseminare si promovare a rezultatelor proiectului
6 Comunicate de presa
7 Articole in reviste de specialitate
8 Comunicări la conferințe internaționale
9 Prezentari la targuri si expozitii internationale